Pages

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πτώση αεροσκάφους στην περιοχή γεώτρησης στην Κύπρο


Aεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες χάθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τα ραντάρ, στα ανοιχτά της Κύπρου, στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένταση.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για έναν Κύπριο και ένα Λιβανέζο, που επέβαιναν σε αυτό.

Οι αρχές της Κύπρου βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ ο Υπουργός Άμυνας της χώρας έσπευσε αμέσως στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Στο μεταξύ, ελικόπτερα κάνουν έρευνες σε μια προσπάθεια εντόπισμού του αεροσκάφους, ενώ αναμένεται  ανακοίνωση από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.

Το αεροσκάφος αναχώρησε γύρω στις 19:00 της Τετάρτης από τον αερολιμένα Πάφου, με κατεύθυνση το Λίβανο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου δήλωσε ότι κινητοποιήθηκαν και οι γείτονικές χώρες.

Το Ισραήλ έστειλε στην περιοχή δύο C130, ενώ η Kύπρος έστειλε δύο πλοία της ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο.

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου.

Ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας της Κύπρου το βράδυ της Τετάρτης:

Σε εξέλιξη από τις 19:05 και με τη συμμετοχή αεροναυτικών μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, “από τις 19:05, βρίσκεται σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ για την ανεύρεση μικρού δικινητήριου αεροσκάφους με δύο επιβαίνοντες, που απογειώθηκε από τη Πάφο με προορισμό τη Βυρητό”.

Το αεροσκάφος, προστίθεται, χάθηκε από τα ραντάρ της Πολιτικής Αεροπορίας 45 ΝΜ Νότια της Λάρνακας. Αμέσως, ενημερώθηκε το ΚΣΕΔ, το οποίο οργάνωσε την επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας Ερευνας-Διάσωσης μεταξύ των δύο κρατών.

Εξελίξεις για την επιχείρηση, καταλήγει το ΥΠΑΜ, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου