Pages

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πέταξε... στο 9μηνο η επιβατική κίνηση στο "Ελ.Βενιζέλος", πρωτιά ανάμεσα στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

 
Πρώτος σε ποσοστό αύξησης της κίνησης μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων ήλθε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) ενώ αισιοδοξία επικρατεί όσον αφορά στις προοπτικές για την αεροπορική αγορά της Αθήνας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα  με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καταγράφτηκε εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης κατά τη διάρκεια των μηνών Ιανουαρίου -  Σεπτεμβρίου και συγκεγκριμένα:

  -  Αύξηση της κίνησης κατά 19,4%

  - Δύο εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες

  -  168 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις

  -  28% αύξηση των ξένων επισκεπτών της πόλης και διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σχεδόν όλων των διεθνών γεωγραφικών αγορών

Ενίσχυση του δικτύου της Αθήνας και νέες πτήσεις

Τα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15 είναι εξίσου ενθαρρυντικά, αναφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, καθώς όπως λέει το δίκτυο της Αθήνας ενισχύεται σημαντικά, με 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και επιπλέον 85 πτήσεις εσωτερικού.

Σημειώνεται ότι το 15% της κίνησης του αεροδρομίου εξυπηρετείται από 16 εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες καλύπτουν ένα δίκτυο 40 προορισμών.

Πρώτος σε ποσοστό αύξησης της κίνησης στα αεροδρόμια της Ε.Ε.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βρέθηκε στην πρώτη θέση σε ποσοστό αύξησης της κίνησης μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα όπως αναφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών:

Με περισσότερες από δύο εκατομμύρια νέες προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις από την αρχή του χρόνου (+16%), το αεροδρόμιο της Αθήνας βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε επιβατική κίνηση, πτήσεις και αύξηση χωρητικότητας, με τους αερομεταφορείς από τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αμερική και την Ασία, να καταγράφουν εντυπωσιακές διψήφιες αυξήσεις.

Συνολικά, το 2014, με 15 νέους προορισμούς και επιπλέον πτήσεις σε 33 προορισμούς, το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρετεί ένα ευρύ δίκτυο 108 προορισμών, αυξάνοντας σημαντικά το δίκτυο και τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας.

Αύξηση επιβατών transfer

Όπως τονίζει ο ΔΑΑ χάρη στα ειδικά κίνητρα που παρέχει το αεροδρόμιο και την ανάπτυξη δικτύου σημαντική είναι η αύξηση των επιβατών transfer. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο 2014, το σύνολο των επιβατών transfer στο ΔΑΑ έφτασε το +14,8% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 22% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποιούν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ διεθνών προορισμών, η οποία άγγιξε το +61%. Επιπλέον, η κίνηση transfer από το εσωτερικό προς το εξωτερικό (76% του συνολικού transfer) ανέβηκε κατά 12,5%.

Η Αθήνα γίνεται  city - break

Ο ΔΑΑ επισημαίνει το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 28% κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2014, αλλά και τη δυναμική ανάκαμψη (+23%) των επιβατών που επιλέγουν την Αθήνα για city-break σε σχέση με πέρυσι.

Πρωτοβουλία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Επίσης όπως έγινε γνωστό από τις 19 Νοεμβρίου, μέσω μιας νέας εφαρμογής σε ειδικές οθόνες στο αεροδρόμιο, οι Έλληνες και οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν, «συναρμολογώντας» σε δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στο φυσικό χώρο της, να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου