Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Με όρθιους επιβάτες σχεδιάζει να ταξιδεύει η VivaColombia


Να αφαιρέσει όλες τις θέσεις από τα αεροπλάνα, υποχρεώνοντας τους επιβάτες να στέκονται όρθιοι, σχεδιάζει η αεροπορική εταιρεία VivaColombia.

Με αυτή την κίνηση η εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων, ώστε να έχει περισσότερους επιβάτες σε κάθε πτήση και να «προσελκύσει» ταξιδιώτες από την εργατική τάξη, που πρέπει να μεταφέρονται για τη δουλειά τους στην Κολομβία.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ερευνούν εάν μπορούμε να πετάξουμε με όρθιους επιβάτες, μας ενδιαφέρει οτιδήποτε κάνει τα ταξίδια λιγότερο δαπανηρά», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Πρόσθεσε μάλιστα το εξής: «Ποιος νοιάζεται αν δεν διαθέτουμε σύστημα ψυχαγωγίας για πτήση μίας ώρας; Ποιος νοιάζεται ότι δεν υπάρχουν μαρμάρινα δάπεδα ή ότι δεν θα παίρνετε δωρεάν φιστίκια;»

Οι αρχές πολιτικής αεροπορίας διαφωνούν με αυτή την προοπτική, καθώς οι κάθετες θέσεις δεν έχουν εγκριθεί σε καμία χώρα προς το παρόν, χωρίς αυτό να αποκλείει ότι μπορεί να συμβεί στην Κολομβία. Ο διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας Alfredo Bocanegra δήλωσε ότι δεν το εγκρίνει. «Οι άνθρωποι πρέπει να ταξιδεύουν σαν ανθρώπινα όντα», είπε για να προσθέσει ότι «όποιος είχε ταξιδέψει στις δημόσιες μαζικές μεταφορές, γνωρίζει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο το να στέκεστε όρθιοι».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι καινούρια. Υπάρχουν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες που έχουν επεξεργαστεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Συγκεκριμένα, το 2003, η Airbus παρουσίασε ένα σχέδιο «θέσης για όρθιους», σύμφωνα με το οποίο επιβάτες θα βρίσκονται σε κάθετη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου