Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«Πρώτη» για την αεροπορική Scoot στο «Ελ. Βενιζέλος»


Η low cost θυγατρική της Singapore Airlines εγκαινίασε μέσω Αθήνας την απευθείας σύνδεση με την Ευρώπη. Εχει διπλασιαστεί η επιβατική κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Σιγκαπούρης.


Την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αθήνας με τη Σιγκαπούρη, εγκαινίασε την Τρίτη η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Scoot, θυγατρική της Singapore Airlines, που εκτέλεσε την πρώτη της πτήση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) Γιάννης Παράσχης, στη διάρκεια των εγκαινίων του νέου δρομολογίου προς τη Σιγκαπούρη, ανέφερε πως την τελευταία τριετία έχει διπλασιαστεί η αεροπορική κίνηση ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ το αεροδρόμιο της Αθήνας από μόνο του καταγράφει αύξηση επιβατών κατά 60%.

Οι πτήσεις από-προς τη Σιγκαπούρη, θα εξυπηρετούνται από ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 787 Dreamliner με την ονομασία Mous-Scoot-Ka (ονομάστηκε έτσι από το δημοφιλές ελληνικό πιάτο Μουσακά!) και θα εκτελούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Scoot, προσδοκούν να υπάρξει αυξημένο επιβατικό ενδιαφέρον, λόγω της ευνοϊκής, όπως τονίζουν, «σχέσης ποιότητας υπηρεσιών, άνεσης και τιμής».

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αφορμή την έναρξη των πτήσεων, τονίστηκε ότι η πτήση Αθήνα - Σιγκαπούρη θα ενώνει την ελληνική πρωτεύουσα με δημοφιλείς προορισμούς, σε Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Ταιβάν, Ταϊλάνδη και Σαουδική Αραβία.

Στο πλάνο της εταιρείας Scoot είναι και οι απευθείας πτήσεις προς άλλο προορισμό μακρινών αποστάσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο 2017.

«Η απόφαση ορόσημο της Scoot να επιλέξει την Αθήνα ως σημείο εισόδου για την επέκτασή της στην ευρωπαϊκή αγορά, συνάδει με τη στρατηγική απόφαση του Ομίλου Singapore Airlines για τόνωση της επιβατικής κίνησης μεταξύ Ασίας-Ειρηνικού και Ευρώπης και ενίσχυση του κομβικού ρόλου της Σιγκαπούρης στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Budget Aviation Holdings, κ. Lee Lik Hsin.

Πρόκειται για θυγατρική του Ομίλου της Singapore Airlines, που έχει τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση των εταιρειών Scoot και Tigerair.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου