Pages

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Στην τελική ευθεία ο διεθνής διαγωνισμός για το handling στο «Ελ. Βενιζέλος»


Στην τελική ευθεία εισήλθε ο διεθνής διαγωνισμός για το handling, για την επόμενη επταετία, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος", με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014.

Ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάϊο αφορά τις υπηρεσίες διαχείρισης αποσκευών (baggage handling), εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην πίστα (ramp handling), διακίνησης φορτίου και ταχυδρομείου, καυσίμων και catering.

Τον περασμένο μήνα επελέγησαν οι προτιμητέοι, οι οποίοι έχουν κληθεί, μέσα στον Οκτώβριο, να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές. Ο διαγωνισμός είναι ο τρίτος κατά σειρά στη λειτουργία του αεροδρομίου, με τον προηγούμενο να έχει πραγματοποιηθεί το 2007.

Σήμερα, στο αεροδρόμιο δραστηριοποιούνται τρείς εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης η SkyServ, πρώην Olympic Handling, η Goldair Handling και η Swissport, οι οποίες αναμένεται να υποβάλουν προσφορές.

Επίσης, ενδιαφέρον για το cargo επέδειξαν η Ground Force από την Ισπανία και η Groupe European Handler από την Γαλλία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΔΑΑ, έως το τέλος του έτους, θα δημοσιοποιηθούν οι ανάδοχοι, στην συνέχεια θα υπάρξει αδειοδότηση από την ΥΠΑ και επικύρωση με Υπουργική Απόφαση και συμβολαιογραφική πράξη με το ΔΑΑ, προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη επταετή συνεργασία από τη 1η Απριλίου 2015.

Πηγή

1 σχόλιο: