Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Νέες απευθείας αεροπορικές πτήσεις μεταξύ Κιέβου και Αθήνας ή Θεσσαλονίκης


Σημαντική αναμένεται να είναι φέτος η αύξηση που θα σημειώσει το τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία προς την Ελλάδα, με την απευθείας αεροπορική σύνδεση του Κιέβου με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη που καθιερώνει η Ukraine International Airlines (UIA).

Οι πτήσεις από Αθήνα (Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος») προς Κίεβο (Boryspil International Airport), θα εκτελούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο), ενώ από 18 Ιουνίου θα προστεθεί ακόμη μία πτήση.

Οπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα από στελέχη της Ουκρανικής εταιρείας, από τις 31 Μαΐου ξεκινά και η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Κίεβο, δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή).

«Αποτελεί σημαντική εξέλιξη η έναρξη δρομολογίων της UIA, η οποία συνδέει την Αθήνα με το Κίεβο», ανέφερε η διευθύντριας Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Η αγορά της Ουκρανίας, τόνισε, είναι ιδιαίτερα δυναμική και αναπτύσσεται συνεχώς. Ενδεικτικά, ανέφερε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 η τουριστική κίνηση από την Ουκρανία αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2012.

Ο ΔΑΑ στο πλαίσιο της πολιτικής συμμετοχής στο ρίσκο των αεροπορικών εταιρειών, πρόσθεσε η κ. Παπαδοπούλου, υποστηρίζει έμπρακτα την UIA, στα αναπτυξιακά σχέδιά της προς και από την Αθήνα, μέσω των προσφερόμενων κινήτρων και προωθητικών ενεργειών, για την ενίσχυση και επέκταση της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Οι πτήσεις της UIA μεταξύ Ελλάδας και Κιέβου θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Βoeing 737 με δύο κατηγορίες θέσεων (διακεκριμένη και οικονομική) και με τιμές εισιτηρίων που ξεκινούν από 183 ευρώ (μετ΄επιστροφής). Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η σύνδεση αυτή να εξυπηρετείται με καθημερινές πτήσεις.

«Καθιερώνοντας την απ’ ευθείας τακτική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Κιέβου, δημιουργείται ακόμα ένα σκαλοπάτι για την περαιτέρω γεωγραφική επέκταση της UIA και προσαρμογή της εταιρείας στη νέα στρατηγική του δικτύου», ανέφερε ο Anton Mattis, αντιπρόεδρος πωλήσεων.

Οι επιβάτες από την Ελλάδα θα έχουν άμεσες ανταποκρίσεις με πτήσεις της UIA για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας - Ντόνιετσκ, Ντνιπροπετρόβσκ, Λβίβ, Χάρκοβο, Οδησσό, και Συμφερούπολη - τις σημαντικότερες πόλεις της ρωσικής επικράτειας, πόλεις της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων κρατών, πόλεις της Μέσης Ανατολής, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου