Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Διχάζει το αεροδρόμιο της Τρίπολης



Αδιευκρίνιστες διαφαίνονται οι εξελίξεις σχετικά με το σχεδιαζόμενο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου Αεροδρόμιο Τρίπολης. Ίσως η ξεκάθαρη θέση της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας βοηθούσε στο καταλάγιασμα των όποιων εντάσεων έχουν δημιουργηθεί .

Με αιτιάσεις του τύπου , δεν είναι ανταγωνιστικό με το υπάρχον της Καλαμάτας , γίνεται προσπάθεια να περάσει ανώδυνα ο συγκεκριμένος σχεδιασμός στον κόσμο της Μεσσηνίας.

Επειδή τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για τα πιθανολογούμενα οφέλη αλλά και τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις, αυτήν τη στιγμή οι πολίτες ανάλογα με το που κατοικούν και το τι περιμένουν από το νέο θεσμό της Περιφερειακής αυτοδιοίκησης κρίνουν θετικά ή κατακρίνουν το συγκεκριμένο σχεδιασμό. Είναι αληθές πως η οικονομική κρίση και η απορρέουσα εξ αυτής δυσκολία παραγωγής πολιτικού έργου αλλά και σχεδιασμού για το μέλλον του τόπου, προκαλεί γκρίνια και αντιπαραθέσεις.

Είναι  όμως λανθασμένη εκτίμηση πως τη διαφωνία των Μεσσηνίων την  εκφράζει αποκλειστικά συγκεκριμένη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Εν αναμονή των εξελίξεων για το τι μέλλει γενέσθαι και με το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη οι  Πελοποννήσιοι αναμένουν απλά καλύτερες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου