Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Διάλογο για τα αεροδρόμια ζητούν οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ

Σε διάλογο για την τύχη των περιφερειακών αεροδρομίων καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Ανάπτυξης η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), η οποία αμφισβητεί την σκοπιμότητα της αποκρατικοποίησης των αερολιμένων και υπογραμμίζει την έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής για τις αερομεταφορές.

«Τα αεροδρόμια αποτελούν την αιχμή του δόρατος των αερομεταφορών και καθοριστική παράμετρο της τουριστικής και οικονομικής πολιτικής και δεν πρέπει να αποτελέσουν το εξιλαστήριο θύμα, στην απέλπιδα προσπάθεια της Κυβέρνησης να αποδείξει στη Τρόικα ότι εκτελεί πειθήνια τις εντολές της» σημειώνει η ΟΣΥΠΑ.

«Η απουσία οποιασδήποτε οικονομοτεχνικής μελέτης για το σοβαρότατο αυτό θέμα, αποδεικνύεται από τις αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις των φορέων. Οι μεν εκπρόσωποι της αγοράς απαιτούν σύγχρονα αλλά φτηνά αεροδρόμια, το ιδιωτικό αεροδρόμιο των Σπάτων έχει πάθει καθίζηση επειδή είναι ακριβό, τινάζοντας στον αέρα το τουρισμό της Αθήνας, αλλά το Υπουργείο μας, υπέρμαχο του ξεπουλήματος, θέλει να ακολουθήσουμε το αποτυχημένο αυτό παράδειγμα των Σπάτων, ιδιωτικοποιώντας τα κρατικά αεροδρόμια σαν μόνη λύση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Είναι τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό από τους «φωστήρες», που είναι οι ίδιοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη κατάντια, ότι το σημείο αιχμής σε όλο εγχείρημα είναι η τιμολογιακή πολιτική των αεροδρομίων;» διερωτούνται οι συνδικαλιστές.
υ
Η ΟΣΥΠΑ μιλά για την ανάγκη μίας πολιτικής που θα έχει ως γνώμωνα το «όφελος του ελληνικού τουρισμού και της εθνικής οικονομίας και όχι το πρόσκαιρο και χωρίς μελλοντική προοπτική κοντόφθαλμο κέρδος, που και αυτό αμφιβάλλουμε εάν υπάρχει , με την εποχικότητα των ελληνικών αεροδρομίων».

Οι συνδικαλιστές καλούν το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης «σε ένα δημόσιο διάλογο για την ανάπτυξη των αεροδρομίων, που όλοι θέλουμε , ώστε να κατατεθούν ρεαλιστικές προτάσεις που θα στοχεύουν πάνω από όλα στην ανάπτυξη του τουρισμού, τη κοινωνική προσφορά, την εθνική αμυντική πολιτική και όχι απλά σε μια νοοτροπία υποτέλειας προς τους "δανειστές", που με τις αποτυχημένες συνταγές τους το μόνο που επιζητούν είναι το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσία του ελληνικού έθνους».

«Οι αρμόδιοι άραγε, έχουν τη παρρησία δημόσιας αντιπαράθεσης, με τεκμηριωμένες προτάσεις, η θα συνεχίσουν τη σοφιστεία, που αυτοί ανακάλυψαν, ότι πρώτα πρέπει να σωθεί η Ελλάδα και μετά οι έλληνες, κάνοντας τη παγκόσμια πρωτοτυπία διαχωρισμού μιας χώρας από τους πολίτες της. λες και είναι κάτι διαφορετικό» καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου