Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ρόδος: Περικοπή δρομολογίων από την Ryanair


Την ακύρωση 12 εβδομαδιαίων δρομολογίων στη Ρόδο, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου για αθέτηση συμφωνιών.

Ο κ. Καμπουράκης μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε ότι «εγώ δεν υπέγραψα καμιά συμφωνία για να την αθετήσω και δεν μπορεί με εκβιασμούς μια εταιρεία να υποβάλει τις απόψεις της», ενώ από την πλευρά του ο κ. Πάππου τόνισε πως « η εταιρεία δεν θα πάψει ποτέ να εκβιάζει για συμβόλαιο καλοκαιρινών και μόνο πτήσεων. Από την πλευρά μας κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας ζητώντας συμβόλαιο για 12μηνη σύνδεση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ryanair, οι κ.κ. Καμπουράκης και Πάππου υπαναχώρησαν από τη συμφωνία «Joint Marketing Campaign» με την Ryanair για την προώθηση και προβολή των δρομολογίων της Ρόδου για αυτό το καλοκαίρι.

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι διακόπει οριστικά το δρομολόγιο από Βουδαπέστη και περιορίζει την εβδομαδιαία συχνότητα πτήσεων, από και προς το νησί της Ρόδου, από Μπολώνια, Κάουνας, Λονδίνο Στάντστεντ, Μιλάνο και Ρώμη από τον Μάιο, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από 30.000 τουριστών υψηλού εισοδήματος και πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ έσοδα από τον τουρισμό στην τοπική οικονομία του νησιού, σε συνέχεια της υπαναχώρησης της ΔΕΤΑΠ από τη συμφωνία για την από κοινού προώθηση και διεθνή προβολή των δρομολογίων, η οποία θα είχε εγγυηθεί αύξηση της κίνησης επιβατών και τουριστών υψηλού εισοδήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου